7 cele mai bune abilități de marketing digital pentru managerii SEO

23 august 2022 | Autor: | Posted in Servicii pe internet

Rolul de manager SEO există în zona gri dintre marketingul de conținut și partea tehnică a rulării unui site web. Managerii SEO sunt de obicei specialiști în marketing care pot optimiza partea tehnică a unui site web pentru Google și alte motoare de căutare. Dacă managerul SEO posedă abilități virale, mobile, social media și alte abilități de marketing digital, cu atât mai bine.

Cu alte cuvinte, managementul SEO este un cocktail de abilități diferite; toate acestea trebuie să se unească pentru a genera trafic organic relevant, deci vânzări.

Dacă dorești să-ți dezvolți cariera SEO și/sau să obții veneratul post de manager SEO, îți oferim câteva sfaturi despre cum să câștigi fără a transpira.

Fără alte prelungiri, să trecem la treabă.

SEO este un peisaj în continuă schimbare, iar managerul SEO constant trebuie să se adapteze pentru a prospera. Sfaturile din secțiunea următoare vă sunt utile, indiferent dacă sunteți un jucător începător sau experimentat.

Citiți mai departe pentru a afla cum puteți obține cele mai bune rezultate ca manager SEO.


O înțelegere clară a celor mai bune practici SEO

În calitate de manager SEO, a avea o bună înțelegere a celor mai recente bune practici SEO este o necesitate absolută. Este esențial să înțelegeți ce funcționează și ce permite Google în, să zicem, Ghidul oficial de începători Google SEO.

Rețineți că ceea ce a funcționat în trecut vă poate pune în probleme astăzi, așa că cel mai bine este să rămâneți mereu în fruntea curbei. Aflați cât mai multe despre cele mai bune practici SEO ale lumii moderne și despre aplicațiile practice care demonstrează că teoria funcționează cu adevărat.

Atenție, construirea unei campanii SEO pe trucurile SEO cu pălărie neagră te duce tot timpul în supă fierbinte. Nu merită timpul tău și banii câștigați cu greu. Oricât de tentant, evită-l ca pe ciuma în favoarea tacticilor SEO cu pălărie albă.

În plus, un manager SEO care își merită greutatea în sare trebuie să aibă o bună stăpânire atât a SEO on-page, cât și SEO off-page. În plus, ar trebui să vă acoperiți și bazele tehnice SEO, astfel încât să puteți oferi o perspectivă completă pentru a conduce campanii de succes SEO.

Analiza datelor

Datele sunt noul ulei, spun ei, și tind să fiu de acord 100%. Există studii de caz documentate ale companiilor care profită de informații pentru a tripla veniturile, cum ar fi un ceas. Și încă trebuie să vorbim despre cum puteți folosi datele mari pentru a vă alimenta mașinaria SEO și a face exploatații.

Într-o lume a instrumentelor de analiză a datelor, extragerea datelor este la fel de ușor ca Abracadabra. Dar poate că nu îți pasă de magie; doriți să aflați cum puteți profita la maximum de rapoartele dvs. de perspectivă. Aici intervin abilitățile de analiză a datelor.

Instrumentele preferate pentru mulți manageri SEO includ Google Analytics, Moz și SEMRush, printre altele. În timpul liber, nu ezitați să consultați 25 de cele mai bune instrumente de analiză a site-urilor web pentru 2019 . Dar indiferent de instrumentul pe care îl utilizați, obținerea de soluții din date complexe este o abilitate de marketing digital neprețuită de învățat.

Analiza datelor este o abilitate excelentă de stăpânit. Puteți utiliza cu ușurință informații pentru a planifica un curs viitor de acțiune care se aliniază fără obiective. Aflați cum să utilizați instrumentele de analiză a datelor pentru a face deduceri care să vă conducă campaniile SEO.

Abilități de marketing digital

Există un motiv pentru care multe companii cheltuiesc foarte mult pe campanii de marketing SEO. Cu alte cuvinte, nicio proprietate web nu poate prospera fără trafic și, cu cât conduci mai mult, cu atât perspectivele tale sunt mai bune. Există o cerere uriașă pentru manageri SEO cu alte abilități de marketing digital.

Sau cum spune Universitatea Maryville :

Publicitatea digitală a transformat lumea marketingului și a creat imense oportunități de carieră pentru profesioniștii pregătiți. Organizațiile caută acum agenți de marketing cu mai multe fațete care pot combina strategia cu tehnologia avansată. Este un set de abilități care vă poate califica pentru 19.700 de noi cariere în publicitate, promoții și management de marketing din 2014 până în 2024, potrivit Biroului de Statistică al Muncii din SUA.

Sunteți familiarizat cu marketingul pe rețelele sociale plătite? Puteți pirata marketingul viral? Expresia marketing vizual înseamnă ceva pentru tine? Străduiți-vă să deveniți un manager SEO care valorifică alte abilități de marketing digital pentru a genera mai mult trafic.

Cu alte cuvinte, puteți combina SEO și noi canale de marketing digital pentru a vă îmbunătăți rezultatele? Dacă acesta este un da, aplaudă pentru tine; te descurci bine. În caz contrar, perfecționați-vă abilitățile de marketing digital și bun venit în noua era.

Marketing de conținut

Indiferent de ce, conținutul este și va fi întotdeauna fundamentul oricărei campanii SEO. Fără conținut, ești ca un Humvee fără combustibil, prins în mijlocul deșertului. Conținutul este sângele vital al oricărui site web.

Ca atare, este de la sine înțeles că un mare manager SEO are nevoie de abilități de marketing de conținut pentru a ieși în evidență din mulțime. Marketingul de conținut înseamnă crearea de valoare pe termen lung din conținut care generează rezultate SEO și rate de conversie mai bune.

În plus, marketingul de conținut vă permite să creați un profil de cuvinte cheie și să creați oferte vizate relevante pentru publicul dvs. În plus, vă oferă șansa de a crea autoritate și de a genera noutăți.

Nu trebuie să fii un scriitor stelar pentru a pirata marketingul de conținut. Cu condiția să-ți cercetezi publicul țintă în mod eficient, poți să conduci punctul acasă cu puțin efort. Dacă este necesar, nu ezitați să angajați un agent de marketing de conținut SEO.

Planificare strategica

Strategia este numele jocului, iar angajatorii caută în mod activ manageri SEO care pot alinia campaniile SEO la obiectivele de afaceri. Optimizarea site-urilor web pentru a străluci în motoarele de căutare este un lucru, dar generarea de trafic care nu se aliniază obiectivelor de afaceri este o zonă interzisă.

Un manager SEO are nevoie de viziune strategică pentru a crea campanii SEO care să genereze trafic care să conducă afacerea înainte. De exemplu, conducerea oamenilor care caută „descărcări gratuite de torrente de filme” către o pagină de produs despre haine pentru câini este inutilă.

În calitate de manager SEO, este responsabilitatea ta să studiezi afacerea, concurența și tendințele. Informațiile pe care le obțineți vă ajută să dezvoltați o viziune clară despre cum să obțineți cele mai bune rezultate cu campaniile dvs. SEO.

Încorporați planificarea strategică profitând de date și diagramați planuri care conduc la rezultate tangibile. Abilitatea de a elabora strategii și a alinia resursele disponibile cu obiectivele de afaceri vă va ajuta să vă salvați locul de muncă din nou și din nou.

Abilități de oameni

Izolarea nu este străină pentru mulți manageri SEO. O bună parte din managerii SEO lucrează singuri ca antreprenori independenți sau singurul expert din cadrul companiei. Cu toate acestea, alți manageri SEO conduc echipe sau plănuiesc să gestioneze echipe în viitor.

Indiferent dacă lucrați singur sau gestionați o echipă de creativi, abilitățile soft vă ajută în mare măsură să vă creați o carieră SEO grozavă. Pentru început, nimeni nu vrea să lucreze cu un manager SEO nepoliticos, care știe totul.

În al doilea rând, niciun creativ nu îi place să lucreze cu un manager SEO care latră comenzi de la un cal înalt. Dacă conduci o echipă, trebuie să fii pregătit să-i motivezi pe membri să-ți ducă la îndeplinire planul strategic SEO.

Ar trebui să te simți confortabil cu ideea de a-i lăsa pe alții să execute sarcini fără supravegherea ta, cu atât mai mult dacă ai fost un lup singuratic tot timpul. La sfârșitul zilei, împreună cu abilitățile de marketing digital, stăpânirea abilităților oamenilor vă ajută, de asemenea, să vă creșteți în rolul managerial zi de zi.

Drive și flexibilitate

Optimizarea pentru motoarele de căutare este un efort pe termen lung. Managerii SEO care prosperă au pielea groasă și capacitatea inerentă de a se adapta rapid la schimbări. Trebuie să anunțați cu ușurință clienții când modificările algoritmului înseamnă că clasamentul lor SEO a scăzut, iar vechile tactici nu mai funcționează.

În afară de asta, trebuie să aveți dorința de a lucra în mijlocul provocărilor SEO. Mai important, trebuie să tânjiți să continuați să învățați, având în vedere că SEO este un domeniu cu ritm rapid. Fie că este vorba despre o nouă tehnică SEO, factor de clasare, platformă și așa mai departe, trebuie să înveți în continuare.

Nu te sfii de ideea de a derula proiecte secundare personale care te ajută să interiorizezi abilități SEO specializate. Dacă habar n-aveai, angajatorii dor pentru managerii SEO care își pot demonstra expertiza.

Dacă puteți crea un instrument pentru a rezolva o anumită problemă SEO, angajatorilor le place asta. Cine ştie? În calitate de freelancer, poate că puteți oferi instrumentul altor profesioniști SEO contra cost, ceea ce poate însemna doar lucruri bune pentru cariera dvs. SEO.


Devenind un mare manager SEO pe care toată lumea îl iubește, trebuie să puneți întotdeauna pe primul loc obiectivele clientului. Studiați afacerea pentru a pune degetul pe publicul țintă și pe cuvintele cheie relevante care conduc la rezultate.

Prin urmare, un manager SEO trebuie să dezvolte o mulțime de abilități tehnice și soft pentru a prospera într-una dintre cele mai competitive cariere SEO. Oh, și vă rog să nu uitați niciodată că conținutul este încă regele.

Care sunt opiniile tale? Aveți sugestii pentru următorul manager SEO? Vă rugăm să împărtășiți în comentarii.

Autor:

Creativ24 este o agentie / firma de design & dezvoltare web, specializata in crearea de site-uri web de prezentare si magazine online pe platforme CMS (WordPress, Joomla, Magento, PrestaShop).

This author has published 30 articles so far.

Lasă un răspuns