5 raspunsuri inteligente pentru care un HR iti va oferi postul pe loc

11 iunie 2018 | Autor: | Posted in Servicii pe internet

Pregatirea pentru primul interviu poate fi o experienta presarata cu multe asteptari si emotii, dar cea mai buna modalitate de a va minimiza anxietatea este sa va pregatiti din timp pentru interviu.

Informati-va cu privire la companie si postul pentru care aplicati, revizuiti CV-ul si ganditi-va la intrebarile pe care vi le-ar putea adresa.

In special, va recomandam sa va raspundeti la urmatoarele cinci intrebari, deoarece exista o sansa foarte mare de a face fata avalansei de curiozitati din partea intervievatorilor:

Descrieti o situatie in care ati luat contact cu un colaborator dificil

Acesta este un exemplu clasic de „intrebare comportamentala”, care cere sa detaliati experientele trecute. Multi angajatori vor pune astfel de intrebari pentru a afla mai multe despre experienta ta, incercand sa afle cum reactionezi la anumite situatii. Asigurati-va ca detaliati o situatie care a fost intr-adevar o provocare si explicati cum ati tratat-o.

Dati un exemplu de obiectiv pe care nu l-ati atins si cum l-ati tratat

Aceasta este o alta intrebare tipica comportamentala. Angajatorul doreste sa stie cum veti reactiona la probleme cand apar la locul de munca.

Esti impulsiva sau si nu gandesti cum poti rezolva problema intr-un mod calm si profesional? Angajatorii doresc sa va asigurati ca puteti face fata unei provocari, dar sa isi si dea seama de modul in care va percepeti cand este vorba de esec.

Cum te descurci cu mai multe proiecte simultan

Oricine poate spune ca este orientat spre detalii si descurca excelent la multitasking, dar intervievatorul va dori un exemplu din viata reala care sa valideze ceea ce incerci sa ii vinzi cu privire la persoana ta.

Trebuie sa puteti ilustra – cu exemple reale – modul in care gestionati task-urile. Incepeti cu cele mai mari proiecte si apoi treceti la celelalte? Ai fi dispusa sa ceri ajutor daca nu reusesti sa faci totul in timp util? Intervievatorul doreste sa stie cat de capabila esti sa faci fata situatiilor stresante.

De ce esti persoana potrivita pentru aceasta pozitie?

Aceasta este una dintre cele mai comune intrebari de evaluare si trebuie sa va pregatiti intotdeauna pentru un raspuns eficient si convingator. Aceasta intrebare are scopul de a evalua intelegerea pozitiei si a asteptarilor companiei.

Pregateste-te pentru acest raspuns trecand prin fiecare aspect din descrierea postului si conecteaza-l la un proiect la care ai lucrat sau la o abilitate pe care o ai.

De ce va intereseaza aceasta companie?

Nu raspundeti: „Pentru ca am nevoie de un loc de munca„. Daca acesta este cel mai bun raspuns care iti vine in minte, nu vei fi angajata. Cercetati istoria companiei si echipa de conducere inainte de interviu.

Angajatorii apreciaza persoanele care vin la interviu si demonstreaza ca stiu cu ce se ocupa compania. Daca mergi la un interviu fara sa stii ce face compania, nu vei fi vazuta cu ochi buni.

Raspunsul tau nu trebuie sa fie lung si implicat, dar ar trebui sa faca o referire clara la faptele despre companie si despre succesele din trecut.

Inainte de a da curs primului interviu, cel mai important lucru este sa va faceti temele. Informati-va cu privire la companie si cultura organizationala a acesteia, precum si la posibilitatile de avansare in cadrul postului pentru care aplicati.

Vrei sa-ti prezinti setul de aptitudini, dar, de asemenea, vei dori ca personalitatea ta sa straluceasca. Prima impresie (in fata angajatorului) conteaza!

Autor:

This author has published 38 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

No CAPTCHA challenge required.