3 pași pentru a deveni un ciclist mai bun

11 iunie 2018 | Autor: | Posted in Sport

Ai impresia că modul în care mergi pe bicicletă are nevoie de îmbunătățiri? Sau că traseul pe care acum ceva timp îl parcurgeai fără probleme îți dă acum bătăi de cap și dureri musculare?

Află din articolul de mai jos câteva sfaturi care te vor ajuta să devii mai bun în ceea ce faci.

1. Antrenament

Exercițiile de la sală te ajută să te menții în formă, să capeți rezistență și să îți lucrezi grupele de mușchi pe care le soliciți cel mai mult atunci când faci trasee lungi pe bicicletă.

Atunci când pedalezi, mușchii pe care îi soliciți cel mai mult sunt cvadricepșii și bicepșii femurali. Așadar, dacă vrei să fii capabil să duci la bun sfârșit traseul propus, fără să rămâi cu o febră musculară de toată frumusețea, ai grijă să antrenezi acești mușchi.

De asemenea, una dintre cele mai întâlnite greșeli pe care le fac cicliștii amatori este că se concentrează prea mult asupra părții inferioare a corpului și uită de trunchi și de brațe. Deși greul cade într-adevăr pe mușchii picioarelor, și partea superioară a corpului este implicată serios în mișcare, dar mai ales în menținerea echilibrului.

2. Alimentație

Ca orice sportiv care se respectă, și un ciclist ar trebui să acorde o atenție deosebită alimentației, mai ales în perioada antrenamentelor și a parcurgerii circuitelor.

Astfel, înainte de a pleca pe un traseu, este recomandat să consumi o cantitate suficientă de carbohidrați pentru a avea energie cât mai mult timp. Ai putea, de exemplu, să mânânci un bol de fulgi de ovăz cu iaurt, paste, orez brun sau un bol de iaurt cu fructe.

În cazul în care știi că parcurgerea traseului va dura mai mult de o oră – două, poți să iei cu tine câteva gustări. Optează pentru o cantitate mică de fructe uscate, batoane cu glucoză sau băuturi special create pentru sportivi.

3. Hidratare

Așa cum trebuie să consumi carbohidrați pentru a menține un nivel optim de energie în corp, așa trebuie să ai grijă și să îți hidratezi organismul, pentru a obține cele mai bune rezultate. Este greșit să crezi că dacă nu faci un efort foarte mare și dacă nu transpiri, atunci nici nu trebuie să te hidratezi. Trebuie să te asiguri tot timpul că ai consumat suficientă apă.

Pe de altă parte, consumul de apă este suficient pentru a te hidrata atunci când ai de parcurs trasee de maxim o oră. Dacă circuitul este mult mai lung, optează pentru băuturile special concepute pentru sportivi. Acestea te vor ajuta să îți suplimentezi rezerva de electroliți, necesari pentru o bună funcționare a mușchilor.

Acestea fiind spuse, ține cont de sfaturile de mai sus și te asigur că vei fi capabil să faci față și celui mai dificil traseu. Pentru a da cel mai bun randament nu este suficient să ai cea mai bună bicicletă. La fel de bun trebuie să fii și tu.

Autor:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns